Kend din ringstørrelse

Mange er i tvivl om, hvilke ringstørrelser de bruger. Der er selvfølgelig forskel på, hvilken finger ringen sidder på, men der er også forskel på højre og venstre. Hvis du er højrehåndet, så vil fingrene på højre hånd oftest være lidt kraftigere og omvendt.

For at regne din ringstørrelse ud, skal du bruge diameteren på den givne finger. Den finder du nemmest ved, at måle den indre diameter på en ring du allerede har og kan passe. Så kan du bruge omregnings-skemaet nedenfor til at finde din ringstørrelse.

Hvis du ingen ringe har, så kan du tage et stykke tråd/bånd og lægge det rundt om fingeren, så det sidder til. Marker start og slut på båndet, så du har en hel omgang. Mål længden på snoren/båndet, så har du din omkreds=størrelse, feks hvis omkredsen er 54 mm, så er din ringstørrelse 54.

Vær obs på, at hvis ringskinnen er bred, så skal du lidt op i størrelse ift normalt. Hvis du har en meget smal ring, eller en ring hvor fronten er hul/hvor der er plads oppe under, vil du skulle lidt ned i størrelse.

Din ringstørrelse kan også variere alt efter temperaturen (større når det er varmt/mindre når det er koldt), samt hvis du har tendens til at lagre væske i kroppen.