Silketørklæde-bonanza

Jeg har en meget stor samling af silketørklæder, både vintage og nyere.

Silke er at fantastisk dejligt materiale. Det er let, regulerer temperaturen/varmer, er naturligt og ånd-bart og føles bare dejligt mod huden.

Det tricky ved materialet er, at det er skrøbeligt og nemt trevler, derfor ser man ofte, at kanterne på silketørklæder er rullede. Dette er en god indikation på, at du står med silke i hånden, hvis den lille vaskeseddel er faldet af (hvilket den ofte er, når stoffet har nogle år på bagen).

Man skal være forsigtig med at vaske silke, da enzymer i almindeligt vaskepulver kan opløse de fine fibre i silken, brug derfor altid special-vaskemiddel eller en klar shampoo uden parfume og skyl grundigt for sæberester. Vask altid i hånden hvis det ikke er fed/tyk silke, da stoffet nemt får stræk og bliver ujævnt.

Jeg havde oprindeligt planer om, at have en kategori med silketørklæder i galleriet, men de er vildt svære at tage virkelighedstro billeder af. Desuden er kvaliteten (tykkelse og følelse) af stoffet meget forskelligt, fra fed silke til silke-chiffon, og man er næsten nødt til at have det i hånden. Derfor tager jeg oftest mine tørklæder med på markeder, eller viser dem frem i privaten, men hvis du leder efter noget bestemt, er du altid velkommen til at skrive til mig.